6 thoughts on “ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Β΄ : Σύνταξη Τεχνικών Προδιαγραφών Αντικείμενο Διαγωνισμού: «Αντιδραστηρίων Εργαστηρίου Βιοχημικού»

  1. ΠΡΟΣ:
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

    Γέρακας, 3 Οκτωβρίου 2018

    Αξιότιμοι Κύριοι,

    Αναφερόμενοι στη δημόσια διαβούλευση που αφορά την «Προμήθεια Αντιδραστηρίων με συνοδό εξοπλισμό για τις ανάγκες του βιοχημικού εργαστηρίου του Τμήματος Βιοπαθολογίας του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, θα θέλαμε να υποβάλουμε τον παρακάτω σχολιασμό που αφορά την ενότητα: Δ1. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ ΟΥΡΩΝ.
    Η προδιαγραφή ν.4 «Η αλλαγή των αντιδραστηρίων να μην ακινητοποιεί και διακόπτει καθ οιονδήποτε τρόπο την εργασία ρουτίνας του εργαστηρίου» παραπέμπει σε αυτόματο αναλυτή βιοχημικών παραμέτρων ούρων συνεχούς φόρτωσης, γεγονός που, εξ όσων γνωρίζουμε, περιορίζει σημαντικά τον υπάρχον ανταγωνισμό. Προτείνουμε, στο πλαίσιο της επίτευξης του μέγιστου δυνατού ανταγωνισμού, τη μετατροπή της προδιαγραφής ν. 4 ως εξής: «Η αλλαγή των αντιδραστηρίων να πραγματοποιείται μετά από την ανάλωση μεγάλου αριθμού εξετάσεων, ούτως ώστε να αποφεύγεται η ανάγκη συχνής τροφοδοσίας του αναλυτή με αυτά, και η διακοπή της εργασίας ρουτίνας του εργαστηρίου».

    Με εκτίμηση,

    Βάρλας Ιωάννης
    Τμήμα Επιστημονικής Υποστήριξης
    MEDICON HELLAS ΑΕ

  2. ΠΡΟΣ:
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

    8 Οκτωβρίου 2018

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ABBOTT ΕΠΙ ΤΗΣ 2ης ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ «ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΣΥΝΟΔΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΒΙΟΧΗΜΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ-ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

    Στα πλαίσια της 2ης διαβούλευσης των τεχνικών προδιαγραφών ευχαρίστως υποβάλλουμε τις παρακάτω προτάσεις:
    Α.ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΒΙΟΧΗΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

    1) Προδιαγραφές αυτόνομου προαναλυτικού συστήματος
    Στην προδιαγραφή 4 αναφέρεται:
    «Η μονάδα φυγοκέντρησης να έχει δυνατότητα: Διαμόρφωσης της θερμοκρασίας φυγοκέντρου με δυνατότητα ελέγχου και προειδοποίησης σε περίπτωση βλάβης.»
    Σκοπός της προδιαγραφής είναι η διαμόρφωση της θερμοκρασίας της φυγοκέντρου και ο έλεγχος αυτής της θερμοκρασίας. Αν δε, χαλάσει η φυγόκεντρος, να υπάρχει ειδοποίηση στον χειριστή. Επίσης λόγω του ότι στις ζητούμενες εξετάσεις υπάρχει η Παραθορμόνη (εξέταση ιδιαίτερα ευαίσθητη στην θερμοκρασία), θεωρούμε ότι η ανάγκη ελέγχου και της παραμικρής απόκλισης της θερμοκρασίας, είναι επιτακτική. Προτείνουμε για μεγαλύτερη σαφήνεια η προδιαγραφή να διατυπωθεί ως εξής:
    «Η μονάδα φυγοκέντρησης να έχει δυνατότητα: Διαμόρφωσης της θερμοκρασίας φυγοκέντρου με δυνατότητα ελέγχου και απόκλισης της θερμοκρασίας καθώς και προειδοποίησης σε περίπτωση βλάβης της φυγοκέντρου.»

    Στην προδιαγραφή 5 αναφέρεται:
    «Θα αξιολογηθεί θετικά εάν είναι συνεχούς φόρτωσης αναλωσίμων ρυγχών και δευτερογενών σωληνάριων καθώς και αυτόματης παρακολούθησης της εναπομείνουσας ποσότητας των δοχείων αναλωσίμων και αποβλήτων».
    Η δυνατότητα συνεχούς λειτουργίας του προαναλυτικού συστήματος είναι προαπαιτούμενο για τη διασφάλιση της συνεχούς και απροβλημάτιστης λειτουργίας των αναλυτών και του εργαστηρίου γενικότερα. Η ανάγκη ενός προαναλυτικού συστήματος να σταματάει για να επαναφορτωθεί με αναλώσιμα ή άλλα υλικά συνεπάγεται αυτόματα την παύση της εργασίας στους αναλυτές που τροφοδοτούνται με δείγματα από αυτό. Παράλληλα, η ανάγκη αυτόματης παρακολούθησης της εναπομείνουσας ποσότητας των υλικών σε αυτό (όπως και στους αναλυτές) είναι αυτονόητη για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του εργαστηρίου στο σύνολό του. Για τους παραπάνω λόγους προτείνουμε η προδιαγραφή να επαναδιατυπωθεί όπως στην 1η διαβούλευση ως εξής:
    «Να είναι συνεχούς φόρτωσης αναλωσίμων ρυγχών και δευτερογενών σωληνάριων καθώς και αυτόματης παρακολούθησης της εναπομείνουσας ποσότητας των δοχείων αναλωσίμων και αποβλήτων».

    Στην προδιαγραφή 8 αναφέρεται:
    «Θα αξιολογηθεί θετικά εάν διαθέτει ειδικές ψυχόμενες θέσεις για φύλαξη τουλάχιστον ορών ποιοτικού ελέγχου (controls) επί του συστήματος. Εάν έχει δυνατότητα αυτόματης προγραμματισμένης παραγωγής δευτερογενών σωληνάριων ποιοτικού ελέγχου με επιλογή ρύθμισης του όγκου αυτού και ταξινόμησης για χρήση ανάλογα με τις ανάγκες διενέργειας του ποιοτικού ελέγχου του εργαστηρίου. Και εάν παρέχει παρακολούθηση με επισήμανση για την κατάσταση των υλικών ποιοτικού ελέγχου (ποσότητα όγκου, ημερομηνίας λήξης και σταθερότητα των controls, θερμοκρασίας χώρου φύλαξης)».
    Η ύπαρξη επί του συστήματος ψυχόμενων θέσεων για τη φύλαξη των ορών ποιοτικού ελέγχου (controls), η δυνατότητα παραγωγής δευτερογενών σωληναρίων και η ταξινόμησή τους, είναι απαραίτητη καθώς ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο από λάθη κατά τη μεταφορά και χρήση των εν λόγω υλικών από/προς τον πάγκο ή το ψυγείο και τους αναλυτές, αυξάνει σημαντικά τη σταθερότητά τους σε σχέση με τη διατήρησή τους στον πάγκο του εργαστηρίου καθώς δεν επιτρέπει στα υλικά να υφίστανται συνεχείς αυξομειώσεις της θερμοκρασίας τους. Με αυτό τον τρόπο οδηγεί σε οικονομία χρόνου, διαδικασιών, υλικών και σε μείωση λαθών κατά τις ενέργειες που εκτελούνται στο εργαστήριο. Παράλληλα, η ανάγκη παρακολούθησης της κατάστασης των υλικών στο προαναλυτικό σύστημα είναι (όπως και στους αναλυτές) αυτονόητη για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του εργαστηρίου στο σύνολό του.
    Για τους παραπάνω λόγους προτείνουμε η προδιαγραφή να επαναδιατυπωθεί όπως στην 1η διαβούλευση ως εξής:
    «Να διαθέτει ειδικές ψυχόμενες θέσεις για φύλαξη τουλάχιστον ορών ποιοτικού ελέγχου (controls) επί του συστήματος. Να έχει δυνατότητα αυτόματης προγραμματισμένης παραγωγής δευτερογενών σωληνάριων ποιοτικού ελέγχου με επιλογή ρύθμισης του όγκου αυτού και ταξινόμησης για χρήση ανάλογα με τις ανάγκες διενέργειας του ποιοτικού ελέγχου του εργαστηρίου. Να παρέχει παρακολούθηση με επισήμανση για την κατάσταση των υλικών ποιοτικού ελέγχου (ποσότητα όγκου, ημερομηνίας λήξης και σταθερότητα των controls, θερμοκρασίας χώρου φύλαξης)».

    2) Προδιαγραφές μεικτών ανοσοβιοχημικών αναλυτών
    Στην προδιαγραφή 4 αναφέρεται:
    «Να υπάρχει δυνατότητα συνεχούς φόρτωσης δειγμάτων και να μπορούν να φορτωθούν τουλάχιστον 150 δείγματα ρουτίνας για το κεντρικό εργαστήριο και τουλάχιστον 80 δείγματα για το εργαστήριο της εφημερείας.»
    Στην 1η διαβούλευση η επιτροπή στην συγκεκριμένη προδιαγραφή ζητούσε να μπορούν να φορτωθούν 250 δείγματα ρουτίνας για το κεντρικό εργαστήριο και 100 για το εφημερείο. Υπάρχει μια μείωση του αριθμού που μπορούν να φορτωθούν κατά 40%. Δεδομένου ότι ο ημερήσιος φόρτος εργασίας δεν κατανέμεται ομαλά ούτε μεταξύ των ημερών ούτε μεταξύ των ωρών μέσα στην ίδια μέρα, καθώς επίσης ενδέχεται να μην είναι όλες οι εξετάσεις φορτωμένες στον ίδιο αναλυτή ή κάποιος αναλυτής να έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, οι πραγματικές ανάγκες σε δυνατότητα εφ’ άπαξ φόρτωσης δεν μπορούν να υπολογιστούν με μία απλή μαθηματική πράξη. Για τον παραπάνω λόγο προτείνουμε η προδιαγραφή να επαναδιατυπωθεί ως:
    «Να υπάρχει δυνατότητα συνεχούς φόρτωσης δειγμάτων και να μπορούν να φορτωθούν τουλάχιστον 200 δείγματα ρουτίνας για το κεντρικό εργαστήριο και τουλάχιστον 80 δείγματα για το εργαστήριο της εφημερείας.»

    Στην προδιαγραφή 6 αναφέρεται:
    «Να μπορεί να δεχθεί ταυτόχρονα πρωτογενή σωληνάρια διαφορετικής διαμέτρου και ύψους, καψάκια, καψάκια σε σωληνάριο στην περιοχή εισόδου ή στους αναλυτές ξεχωριστά.»
    Στην προδιαγραφή 9 σελ. 5 αναφέρεται: «…ένα σημείο φόρτωσης και εκφόρτωσης δειγμάτων».
    Το εργαστήριο λαμβάνοντας υπ’ όψη αφ’ ενός ότι υποδέχεται δείγματα από πλήθος ετερογενών «εντολέων» (π.χ. ΤΕΠ, ΜΕΘ, κλινικές, κλπ) και του γεγονότος ότι ο φόρτος εργασίας είναι εξαιρετικά υψηλός με πλήθος περιστατικών που χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης (επείγοντα δείγματα), χρειάζεται απαραίτητα τη μέγιστη δυνατή ευελιξία στον τρόπο φόρτωσης και λειτουργίας των αναλυτών-διαχείρισης των δειγμάτων. Αν είναι να φορτώνονται τα δείγματα ξεχωριστά σε κάθε αναλυτή, παύει να ισχύει ο ενιαίος αναλυτής και το ενοποιημένο σύστημα. Απλά ζητείται δύο αναλυτές που να κουμπώνουν μεταξύ τους. Επίσης η προδιαγραφή έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την προδιαγραφή 9 σελ. 5, όπου αναφέρεται: «ένα σημείο φόρτωσης και εκφόρτωσης δειγμάτων».
    Για τον παραπάνω λόγο προτείνουμε η προδιαγραφή να επαναδιατυπωθεί ως:
    «Να μπορεί να δεχθεί ταυτόχρονα πρωτογενή σωληνάρια διαφορετικής διαμέτρου και ύψους, καψάκια, καψάκια σε σωληνάριο σε ένα κοινό σημείο φόρτωσης και εκφόρτωσης δειγμάτων.»

    Στην προδιαγραφή 9 αναφέρεται:
    «Ο προγραμματισμός και τα αποτελέσματα τόσο των δειγμάτων όσο και του ποιοτικού ελέγχου και της βαθμονόμησης των εξετάσεων, αλλά και η εν γένει διαχείριση του αναλυτή να πραγματοποιείται από μια μονάδα ελέγχου (οθόνη) και ένα σημείο φόρτωσης και εκφόρτωσης δειγμάτων.»
    Το κάθε εργαστήριο καλείται να διαχειριστεί πλήθος διαφορετικών μεθοδολογιών, αναλυτών και συστημάτων, πολλές φορές ελάχιστα ή καθόλου αυτοματοποιημένων. Ταυτόχρονα, καλείται να ανταποκριθεί σε ένα εξαιρετικά υψηλό φόρτο εργασίας με πλήθος περιστατικών που χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης (επείγοντα δείγματα). Συνεπώς, είναι απολύτως απαραίτητη η μέγιστη δυνατή ευχρηστία του εξοπλισμού και η απλούστερη δυνατή λειτουργία του για το σύνολο των χειριστών. Η διαχείριση και η παρακολούθηση του αναλυτή από μια μονάδα ελέγχου (οθόνη) και ένα σημείο φόρτωσης και εκφόρτωσης όχι μόνο των δειγμάτων, αλλά και των βαθμονομητών και των υλικών ποιοτικού ελέγχου είναι εξαιρετικά σημαντική και απαραίτητη αυξάνοντας σημαντικά την ευελιξία του χειρισμού των αναλυτών. Άλλωστε αυτό ζητούσε και η 1η διαβούλευση. Για τους παραπάνω λόγους προτείνουμε η προδιαγραφή να επαναδιατυπωθεί ως:
    «Ο προγραμματισμός και τα αποτελέσματα τόσο των δειγμάτων όσο και του ποιοτικού ελέγχου και της βαθμονόμησης των εξετάσεων, αλλά και η εν γένει διαχείριση και παρακολούθηση του αναλυτή να πραγματοποιείται από μια μονάδα ελέγχου (οθόνη) και ένα σημείο φόρτωσης και εκφόρτωσης δειγμάτων, βαθμονομητών και υλικών ποιοτικού ελέγχου».

    Προδιαγραφές βιοχημικών και ανοσολογικών μονάδων, συνδεδεμένων στους μεικτούς ανοσοβιοχημικούς αναλυτές
    Προδιαγραφές Ανοσολογικών Αναλυτών:
    Στην προδιαγραφή 9 αναφέρεται:
    «Να χρησιμοποιεί αντιδραστήρια έτοιμα προς χρήση. Θα εκτιμηθεί θετικά οι βαθμονομητές και οι οροί ελέγχου, είναι έτοιμα προς χρήση (χωρίς ανασύσταση)».
    Η ανασύσταση είναι μία εξαιρετικά σημαντική, υποκειμενική και καθόλου τυποποιημένη, τυπική ή αυτόματη εργασία η οποία ενέχει μεγάλο κίνδυνο σφάλματος και γι’ αυτό πρέπει να μην υφίσταται όπου αυτό είναι δυνατό. Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες δημιουργίας προαναλυτικού σφάλματος το οποίο με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει το εργαστήριο σε αναλυτικά σφάλματα ή σε σπατάλη πόρων και ανθρώπινου δυναμικού. Η απαίτηση της επιτροπής να είναι έτοιμα προς χρήση τα αντιδραστήρια, αλλά οι βαθμονομητές και οι οροί ελέγχου μπορούν και να μην είναι έτοιμα, ΔΕΝ εξασφαλίζει στο εργαστήριο την ευκολία στην χρήση αλλά και την αποφυγή προαναλυτικού σφάλματος με όλες τις συνακόλουθες συνέπειες (λάθος αποτελέσματα, επαναλήψεις, χρονικές καθυστερήσεις, σπατάλη πόρων κ.λ.π.).
    Άλλωστε αυτό ζητούσε και η 1η διαβούλευση. Για τους παραπάνω λόγους προτείνουμε η προδιαγραφή να επαναδιατυπωθεί ως:
    «Να χρησιμοποιεί αντιδραστήρια έτοιμα προς χρήση. Οι βαθμονομητές και οι οροί ελέγχου, να είναι έτοιμοι προς χρήση (χωρίς ανασύσταση) σε ποσοστό 80% επί των ζητούμενων εξετάσεων».

    Στην προδιαγραφή 12 αναφέρεται:
    «Να μην απαιτείται συχνή επαναβαθμονόμηση (τουλάχιστον για 3 εβδομάδες) των εξετάσεων που αριθμούν >2000/έτος».
    Η συχνότητα βαθμονόμησης ποικίλλει ανά εξέταση και συνδέεται με τον συνολικό σχεδιασμό των εξετάσεων, ώστε να διασφαλίζεται μικρή ενασχόληση του προσωπικού για τη δημιουργία της καμπύλης βαθμονόμησης και σε αραιά χρονικά διαστήματα. Αποτελεί δε στοιχείο οικονομικής αξιολόγησης, εφόσον ζητούνται να περιληφθούν στην οικονομική προσφορά όλα τα υλικά που αφορούν την βαθμονόμηση. Αυτό πιστεύουμε ότι προσπαθεί και η εν λόγω προδιαγραφή να διασφαλίσει χωρίς να ξεπεράσει κάποια όρια που θέτει το εργαστήριο για την απρόσκοπτη λειτουργία του.
    Όμως δεν αποτελεί απλά ένα τεχνικό χαρακτηριστικό προς αξιολόγηση αλλά αντίθετα είναι ιδιαίτερα απαιτητό ως ουσιαστικό πλεονέκτημα στην σύγχρονη καθημερινή εργαστηριακή πρακτική. Για την καθημερινή εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του εργαστηρίου την μεγαλύτερη βαρύτητα την έχει η συχνότητα της βαθμονόμησης των αντιδραστηρίων, που αποτελεί μια χρονοβόρα και αντιοικονομική διαδικασία, καθώς και ένα σημαντικό στοιχείο ένδειξης της υψηλής ή όχι σταθερότητας και αξιοπιστίας των αντιδραστηρίων.
    Επίσης η διαδικασία της βαθμονόμησης μπορεί πλέον να έχει αυτοματοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά δεν παύει να είναι μία διαδικασία που θέλει προετοιμασία και αυξημένη προσοχή, δεδομένου ότι το εύρος των ορίων αποδοχής της είναι αυστηρό, με αποτέλεσμα πολλές φορές οι βαθμονομήσεις να αποτυγχάνουν και να θέλουν επαναλήψεις. Η ανάγκη συχνών βαθμονομήσεων (π.χ. λιγότερο από 3 εβδομάδες ή πιο συχνά) για 34 διαφορετικές εξετάσεις έχει ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση και ταλαιπωρία του προσωπικού με επιπλέον φόρτο εργασίας, σπατάλη αντιδραστηρίων και αναλωσίμων, εργατοωρών, αύξηση αναγκών ποιοτικού ελέγχου.
    Στον Πίνακα των ζητούμενων εξετάσεων υπάρχουν 16 εξετάσεις που αριθμούν >2000/έτος και 18 εξετάσεις που αριθμούν 1000/έτος».

    Τέλος για την μεγαλύτερη και ασφαλέστερη αξιοπιστία των αποτελεσμάτων προτείνουμε την εξής προδιαγραφή:
    «Να αναφερθεί αν μια μικρή μεταβολή της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος χώρου, επηρεάζει την συχνότητα βαθμονόμησης και την ποιότητα των αποτελεσμάτων».

    Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.

    Για την Abbott Diagnostics
    Κλάδος της Abbott Laboratories ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ

  3. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΒΡΟΥ
    Π.Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

    ΘΕΜΑ:
    2η Δημόσια διαβούλευση τεχνικών προδιαγραφών με αντικείμενο την προμήθεια αντιδραστηρίων με συνοδό εξοπλισμό για τις ανάγκες του Βιοχημικού Εργαστηρίου του τμήματος Βιοπαθολογίας του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης.»

    Αξιότιμοι κύριοι,

    Αναφορικά με την πρόσκληση σύμφωνα με το έγγραφο της υπηρεσίας σας,

    ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΣΥΝΟΔΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ , ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΒΙΟΧΗΜΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΓΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

    έχουμε να σημειώσουμε και να προτείνουμε τα παρακάτω:

    Όσον αφορά το σκέλος των τεχνικών προδιαγραφών των μηχανημάτων, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι εφόσον το κυρίως ζητούμενο από την Υπηρεσία σας είναι η διεξαγωγή ενός διαγωνισμού με την όσο ευρύτερη συμμετοχή εταιρειών τόσο για τη εξοικονόμηση κόστους αλλά όσο και για την προμήθεια άρτιου τεχνολογικά εξοπλισμού που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του ΠΓΝ Έβρου τότε παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τις παρακάτω παρατηρήσεις:

    1) Προδιαγραφές αυτόνομου προαναλυτικού συστήματος

    Προδ. 5: Η μονάδα επιμερισμού να έχει δυνατότητα…
    Στην παρούσα προδιαγραφή, ζητούνται διάφορα τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει η μονάδα επιμερισμού (κλασματοποίησης). Όμως, σε πολλές τεχνικές διαμορφώσεις μετά των οποίων και της εταιρίας μας, τα παρόντα τεχνικά χαρακτηριστικά υπάρχουν σε άλλες μονάδες του προαναλυτικού συστήματος, αλλά όχι στην μονάδα κλασματοποίησης. Επιπλέον, για το ίδιο το εργαστήριο δεν υπάρχει καμία διαφορά εάν πχ το σύστημα της οπτικής αναγνώρισης σωληνάριου είναι στην μονάδα κλασματοποίησης ή στην μονάδα εισόδου δειγμάτων, αλλά ότι το προαναλυτικό σύστημα ως σύνολο διαθέτει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, ώστε οι χειριστές να ωφεληθούν από την χρήση του.
    Συνεπώς προτείνουμε την ενσωμάτωση των χαρακτηριστικών που ζητούνται στις ενότητες 5 και 6, σε μία ενιαία, δηλαδή:
    Προδ. 5: Το σύστημα να έχει δυνατότητα…

    • συνέχιση λειτουργίας της μονάδας επιμερισμού ακόμη και όταν προκύπτει πρόβλημα με μια λειτουργία (π.χ. αποπωματισμός) ώστε να μπορούν να συνεχιστούν οι υπόλοιπες λειτουργίες του
    Όπως εξηγήσαμε και προηγουμένως, λόγω του γεγονότος ότι το σύστημα προανάλυσης αποτελεί ενιαίο σύστημα και η ωφέλεια για το εργαστήριο προκύπτει ακριβώς από αυτή τη χρήση του ως τέτοιο, δεν υπάρχει λόγος οι μονάδες του να λειτουργούν μεμονωμένα. Εάν παρόλα αυτά, θεωρείτε ότι αυτό το χαρακτηριστικό είναι χρήσιμο, θα μπορούσε να ζητηθεί ως επιθυμητό χαρακτηριστικό, ως εξής:
    Είναι επιθυμητή η συνέχιση λειτουργίας της μονάδας επιμερισμού ακόμη και όταν προκύπτει πρόβλημα με μια λειτουργία (π.χ. αποπωματισμός) ώστε να μπορούν να συνεχιστούν οι υπόλοιπες λειτουργίες του.

    Προδ. 11: Θα αξιολογηθεί θετικά εάν το σύστημα μπορεί να έχει την δυνατότητα αυτόματης φυσικής μελλοντικής σύνδεσης με ανοσοβιοχημικό ή βιοχημικό αναλυτή, μετατρέποντας το όλο σύστημα σε πλήρες σύστημα προανάλυσης και διενέργειας ανοσοβιοχημικών ή βιοχημικών εξετάσεων με ταυτόχρονη επιστροφή των δειγμάτων στη μονάδα ταξινόμησης για περαιτέρω επεξεργασία
    Σε αυτή την προδιαγραφή, συνδέεται ως κριτήριο βαθμολογίας, η δυνατότητα φυσικής σύνδεσης με τα αναλυτικά συστήματα με την δυνατότητα επιστροφής των δειγμάτων στο προαναλυτικό μετά την ανάλυσή τους. Δηλαδή, δύναται να μην πριμοδοτηθούν βαθμολογικά συστήματα που έχουν την δυνατότητα φυσικής σύνδεσης, αλλά τα δείγματα δεν επιστρέφουν στην μονάδα ταξινόμησης μετά το τέλος της επεξεργασίας.
    Η επιστροφή των δειγμάτων στην μονάδα ταξινόμησης είναι χαρακτηριστικό συγκεκριμένων τεχνικών διαμορφώσεων. Στο σύστημα cobas connection modules (CCM) που δύναται συνδέσει τα προαναλυτικά συστήματα cobas p512/612 με τα αναλυτικά συστήματα της εταιρίας μας δεν υπάρχει λόγος επιστροφής των δειγμάτων στην μονάδα ταξινόμησης εφόσον μετά την ολοκλήρωση του αναλυτικού έργου η έξοδος των δειγμάτων γίνεται από άλλη ειδική μονάδα.
    Γι’ αυτούς τους λόγους προτείνουμε την διατύπωση της προδιαγραφής ως εξής:
    Προδ. 11: Θα αξιολογηθεί θετικά εάν το σύστημα εάν το σύστημα να μπορεί να έχει την δυνατότητα αυτόματης φυσικής μελλοντικής σύνδεσης με ανοσοβιοχημικό ή βιοχημικό αναλυτή, μετατρέποντάς το όλο σύστημα σε πλήρες σύστημα προανάλυσης και διενέργειας ανοσοβιοχημικών ή βιοχημικών εξετάσεων.
    Επίσης ένα προαναλυτικό σύστημα τελευταίας τεχνολογίας θα πρέπει να έχουν τα παρακάτω τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία και ζητάμε να συμπεριλάβετε στις προδιαγραφές προς όφελος του εργαστηρίου:
    1. Το προαναλυτικό σύστημα να διαθέτει κάμερα για ιχνηλασιμότητα της ποιότητας των δειγμάτων και να αξιολογεί τα λιπαιμικά, ικτερικά και αιμολυμένα δείγματα με δυνατότητα αποθήκευσης της φωτογραφίας του δείγματος
    2. Να διαθέτει σύστημα περιστροφής των δειγμάτων ώστε το barcode reader να τα αναγνωρίζει χωρίς την παρέμβαση του χειριστή.

    2) Προδιαγραφές μικτών ανοσοχημικών αναλυτών

    Απαιτούμενα τεχνικά χαρακτηριστικά κάθε ανοσοβιοχημικού αναλυτή:
    Προδ. 7: Να γίνεται ανίχνευση πήγματος, ινικής, φυσαλίδων και ανεπαρκούς στάθμης των δειγμάτων και από τις 2 αναλυτικές μονάδες (βιοχημική και ανοσολογική).
    Η συγκεκριμένη προδιαγραφή, αναφορικά με το σημείο του ελέγχου της φυσαλίδας, αποτελεί δυνατότητα συγκεκριμένου αναλυτή και εταιρείας με συνέπεια να αποκλείεται η συμμετοχή της Εταιρείας μας στον διαγωνισμό μειώνοντας την δυνατότητα ανταγωνισμού.
    Προτείνουμε λοιπόν η προδιαγραφή να τροποποιηθεί ως εξής:
    Να γίνεται ανίχνευση πήγματος και ανεπαρκούς στάθμης των δειγμάτων και από τις 2 αναλυτικές μονάδες (βιοχημική και ανοσολογική).

    Προδιαγραφές βιοχημικών και ανοσολογικών μονάδων. συνδεδεμένων στους μεικτούς ανοσοβιοχημικούς αναλυτές
    Προδιαγραφές Βιοχημικών Αναλυτών

    Να προσφερθούν 3 αναλυτικές βιοχημικές μονάδες, μια για κάθε μεικτό ανοσοβιοχημικό αναλυτή, που να καλύπτουν κατ’ ελάχιστο της συνολικής παραγωγικότητας των 3.000 εξετάσεων την ώρα (συμπεριλαμβανομένων και των εξετάσεων των ηλεκτρολυτών).
    Για λόγους παραλληλισμού των αποτελεσμάτων, τήρησης ελάχιστης παρακαταθήκης αντιδραστηρίων, καθώς και ανάγκης εκπαίδευσης προσωπικού, να έχουν τον ίδιο χειρισμό καθώς και να χρησιμοποιούν απαραίτητα τα ίδια αντιδραστήρια (ίδια πρωτόκολλα εφαρμογής αντιδραστηρίων), αναλώσιμα και λοιπά υλικά βαθμονόμησης και ελέγχου ποιότητας.
    Επίσης όπως σωστά αναφέρεται είναι σημαντικό για λόγους παραλληλισμού των αποτελεσμάτων, τήρησης ελάχιστης παρακαταθήκης αντιδραστηρίων, καθώς και ανάγκης εκπαίδευσης προσωπικού, να είναι ακριβώς ίδιοι αναλυτές

    Ζητούμε η προδιαγραφή να τροποποιηθεί ως εξής:

    Να προσφερθούν 3 αναλυτικές βιοχημικές μονάδες, μια για κάθε μεικτό ανοσοβιοχημικό αναλυτή (2 αναλυτικά συστήματα για τη διενέργεια της ρουτίνας και 1 για την εφημερία), που να καλύπτουν κατ’ ελάχιστο της συνολικής παραγωγικότητας των 3.000 εξετάσεων την ώρα (συμπεριλαμβανομένων και των εξετάσεων των ηλεκτρολυτών).
    Για λόγους παραλληλισμού των αποτελεσμάτων, τήρησης ελάχιστης παρακαταθήκης αντιδραστηρίων, καθώς και ανάγκης εκπαίδευσης προσωπικού, ο αναλυτής εφημερίας να είναι ακριβώς ίδιος με τους αναλυτές του κεντρικού εργαστηρίου ώστε να χρησιμοποιεί απαραίτητα τα ίδια αντιδραστήρια (ίδια πρωτόκολλα εφαρμογής αντιδραστηρίων), αναλώσιμα και λοιπά υλικά βαθμονόμησης και ελέγχου ποιότητας.

    Βιοχημική Φωτομετρική Μονάδα
    ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ 1
    1. Η κάθε μία βιοχημική φωτομετρική μονάδα του κεντρικού εργαστηρίου να εκτελεί τουλάχιστον 800 φωτομετρικές εξετάσεις την ώρα. Η βιοχημική φωτομετρική μονάδα του εφημερίου να εκτελεί τουλάχιστον 400 φωτομετρικές εξετάσεις την ώρα.

    Για λόγους ομοιομορφίας της διατύπωσης των ζητουμένων και εφόσον στις γενικές προδιαγραφές γίνεται λόγος για συνολική παραγωγικότητα των προσφερόμενων βιοχημικών αναλυτών 3.000 εξετάσεων την ώρα συμπεριλαμβανομένων και των εξετάσεων των ηλεκτρολυτών, θεωρούμε εύλογο η παραγωγικότητα να ζητηθεί με τον ίδιο τρόπο και στα ζητούμενα χαρακτηριστικά των μεμονωμένων αναλυτών.
    Επίσης, θεωρούμε ότι σε μία προμήθεια αυτού του βεληνεκούς και ο αναλυτής εφημερίας θα πρέπει να έχει επίσης αυξημένη ταχύτητα και να είναι απολύτως ίδιος με του κεντρικού εργαστηρίου.
    Σε συμφωνία με τα παραπάνω, ζητούμε η προδιαγραφή να τροποποιηθεί ως εξής:
    Η κάθε μία βιοχημική φωτομετρική μονάδα του κεντρικού εργαστηρίου και η βιοχημική μονάδα του αναλυτή εφημερίας, να εκτελεί τουλάχιστον 1.000 εξετάσεις την ώρα (συμπεριλαμβανομένων και των εξετάσεων των ηλεκτρολυτών).

    Προδ. 7 Να διαθέτει ενσωματωμένο ψυγείο συντήρησης αντιδραστηρίων. Τα αντιδραστήρια να αναγνωρίζονται με γραμμικό κώδικα (bar code) και να καταχωρούνται αυτόματα από τον αναλυτή ώστε να μπορούν να παραμένουν σ’ αυτόν μέχρι να καταναλωθούν πλήρως.

    Για λόγους ευελιξίας της αναλυτικής διαδικασίας και για τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας, ζητούμε η εν λόγω προδιαγραφή να τροποποιηθεί ως εξής:

    Να διαθέτει ενσωματωμένο ψυγείο συντήρησης αντιδραστηρίων. Η φόρτωσή τους να είναι συνεχής, ακόμα και κατά τη διάρκεια λειτουργίας των αναλυτών, να αναγνωρίζονται με γραμμικό κώδικα (bar code) και να καταχωρούνται αυτόματα από τον αναλυτή ώστε να μπορούν να παραμένουν σ’ αυτόν μέχρι να καταναλωθούν πλήρως.

    Προδ. 9: Να δύναται σε κάθε βιοχημική μονάδα να προγραμματιστούν και να εκτελεστούν τουλάχιστον 50 διαφορετικές βιοχημικές εξετάσεις ταυτόχρονα σε κάθε δείγμα.

    Θεωρούμε ότι εφόσον ο αριθμός των ζητούμενων εξετάσεων στην βιοχημική μονάδα είναι 43 μαζί με τις προαιρετικές η δυναμικότητα των 50 ξεχωριστών αντιδραστηρίων είναι οριακή.
    Συνεπώς η προδιαγραφή θα πρέπει να τροποποιηθεί ως εξής:
    Να δύναται σε κάθε βιοχημική μονάδα να προγραμματιστούν και να εκτελεστούν 60 διαφορετικές βιοχημικές εξετάσεις ταυτόχρονα σε κάθε δείγμα.

    Προδιαγραφές Ανοσολογικών Αναλυτών

    Προδ. 12: Να μην απαιτείται συχνή επαναβαθμονόμηση (τουλάχιστον 3 εβδομάδες) όλων των αντιδραστηρίων.

    Είναι γνωστό ότι η συχνότητα βαθμονόμησης ποικίλλει ανά εξέταση και συνδέεται με τον συνολικό σχεδιασμό των εξετάσεων. Το ζητούμενο στις τεθείσες προς διαβούλευση προδιαγραφές είναι να διασφαλίζεται μικρή ενασχόληση του προσωπικού για τη δημιουργία της καμπύλης βαθμονόμησης & σε αραιά χρονικά διαστήματα, απαίτηση που κατ’ ουσία καλύπτεται από τους σύγχρονους συνδυασμούς αναλυτών-αντιδραστηρίων & αξιολογείται. Όμως οφείλουμε να επισημάνουμε ότι με το να τίθεται συγκεκριμένος αριθμός ημερών σταθερότητας καμπύλης μετατρέπεται, ένα προς αξιολόγηση χαρακτηριστικό σε σημείο αποκλεισμού συμμετοχής εταιρειών στον επικείμενο διαγωνισμό, αφού αρκεί απόκλιση μίας (1) και μόνο ημέρας σε μία (1) και μόνο εξέταση ώστε να αποκλειστεί το σύνολο της προσφοράς.
    Παρόλα αυτά συμφωνούμε ότι η συχνότητα βαθμονόμησης, στο βαθμό που επηρεάζει τον βαθμό ανασχόλησης του χρήστη, θα πρέπει να αποτελέσει στοιχείο τεχνικής (όπως σωστά ζητείται και στη σελ 7: Προδιαγραφές Βιοχημικών αναλυτών «Να μην απαιτείται συχνή επαναβαθμονόμηση όλων των αντιδραστηρίων», καθώς και στη σελίδα 9: Γενικές απαιτήσεις των συστημάτων που αναφέρονται στην ενότητα Α «Να κατατεθούν στοιχεία σε πίνακα για τη γραμμικότητα , τη σταθερότητα των αντιδραστηρίων πάνω στον αναλυτή και την συχνότητα βαθμονόμησης, τα οποία θα εκτιμηθούν) αλλά και οικονομικής αξιολόγησης (όπως και ζητείται στη σελ. 13 « Ο προμηθευτής να υπολογίσει τον απαραίτητο αριθμό συσκευασιών αντιδραστηρίων και λοιπών απαιτούμενων υλικών λαμβάνοντας υπόψη τον χρόνο ζωής τους επί του αναλυτή, καθώς και τον απαιτούμενο αριθμό εξετάσεων βαθμονόμησης»

    Για αυτούς τους λόγους προτείνουμε η προδιαγραφή να τροποποιηθεί ως εξής:
    Να μην απαιτούνται συνεχείς βαθμονομήσεις. Θα αξιολογηθούν θετικά τα όσο το δυνατόν μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα μεταξύ των υποχρεωτικών βαθμονομήσεων. Στην οικονομική προσφορά να περιληφθούν εκτός από τους απαραίτητους βαθμονομητές, τα αντιδραστήρια και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί για την διενέργεια των βαθμονομήσεων σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

    Οι ως άνω προδιαγραφές καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες της υπηρεσίας και του ΠΓΝ Εβρου και διασφαλίζουν την ποιότητα και την αρτιότητα των αποτελεσμάτων, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζουν τον υγιή ανταγωνισμό και την σημαντική εξοικονόμηση πόρων.

    Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνιση.

    Με εκτίμηση,
    Roche Diagnostics (Hellas) A.E.

  4. MENARINI ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΕΒΕ says:

    Αναφερόμενοι στη β΄διαβούλευση των τεχνικών προδιαγραφών «Αντιδραστηρίων με συνοδό εξοπλισμό για τις ανάγκες του Βιοχημικού εργαστηρίου του τμήματος Βιοπαθολογίας», σας υποβάλλουμε τις παρατηρήσεις μας επί συγκεκριμένων όρων των τεχνικών προδιαγραφών:
    Δ.ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚEΣ ΑΝΑΛYΣΕΙΣ ΟΥΡΩΝ:
    Δ1. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ ΟΥΡΩΝ
    Προδιαγραφή 6
    Δεδομένου ότι δεν απαιτείται διχρωματική μέτρηση για κάποιες παραμέτρους (π.χ. αιμοσφαιρίνη) και προκειμένου να μην δημιουργηθούν ανούσιες απαιτήσεις απόρριψης προσφορών από τους διαφόρους προμηθευτές, προτείνουμε να διαμορφωθεί η προδιαγραφή με αλλαγή της φράσης «όλες τις ζητούμενες παραμέτρους» με την φράση «τις περισσότερες από τις ζητούμενες παραμέτρους»

    Δ.2 ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΝΑΛΥΤΗ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΣΗΣ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΟΥΡΩΝ
    Σας προτείνουμε να συμπληρώσετε τις προδιαγραφές με την ακόλουθη:
    Να πραγματοποιεί μικροσκόπηση φωτεινού πεδίου με δυνατότητα εναλλαγής σε μικροσκόπηση αντίθεσης φάσεως για μεγαλύτερη ευκρίνεια και αναγνωρισιμότητα ορισμένων κυττάρων που δύσκολα παρατηρούνται με την πρώτη τεχνική (Ghost red blood cells, Squamus epithelial, Acanthocytes, διάκριση μυκήτων, διαχωρισμός cocci και rod bacteria).
    Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνιση.
    Με εκτίμηση,
    MENARINI ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ – ΙΑΤΡΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΕΒΕ

  5. ΠΡΟΣ
    Π.Γ.Ν.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
    ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

    ΘΕΜΑ: Β΄ Δημόσια Διαβούλευση Τεχνικών Προδιαγραφών του ανοικτού τακτικού διαγωνισμού για την προμήθεια «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΣΥΝΟΔΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΆΓΚΕΣ ΤΟΥ ΒΙΟΧΗΜΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ Π.Γ.Ν.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ»

    Κύριοι,

    Ως αποκλειστικοί αντιπρόσωποι του οίκου BECKMAN COULTER, επιθυμούμε να συμμετάσχουμε στον επικείμενο διαγωνισμό όπως αυτός περιγράφεται στην Δημόσια διαβούλευση που το Νοσοκομείο σας έχει αναρτήσει .

    Για να υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής της Εταιρείας μας, προτείνουμε τις παρακάτω τροποποιήσεις στις τεχνικές προδιαγραφές έτσι ώστε να υπάρχει ευρεία συμμετοχή των εταιρειών και να διευρύνεται ο ανταγωνισμός.

    Συγκεκριμένα :

    Α. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΒΙΟΧΗΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

    1.Προδιαγραφές αυτόνομου προαναλυτικού συστήματος

    Η προδιαγραφή 1 απαιτεί: <>
    Η απαίτηση για φυγοκέντρηση περιορίζει την συμμετοχή μας αφού μόνο μια εταιρία από τις 5 που δραστηριοποιούνται στο χώρο θα μπορεί να μετέχει στον επικείμενο διαγωνισμό .
    H Beckman Coulter στα αυτόνομα προαναλυτικά συστήματα προτιμάει να χρησιμοποιεί offline φυγοκέντρηση μια και είναι πιο εύκολο να διαχειριστείς την ρουτίνα σε περιόδους αιχμής (χρησιμοποιώντας 2 και 3 αυτόνομες φυγοκέντρους). Επίσης στις περιόδους αιχμής (peak) παρουσιάζονται σημαντικές καθυστερήσεις με μια μόνο συνδεόμενη φυγόκεντρο καθώς επίσης σε πιθανή βλάβη της φυγοκέντρου υπάρχει κίνδυνος πλήρης ακινητοποίησης του προαναλυτικού.

    Για αυτό προτείνουμε να τροποποιηθεί η προδιαγραφή 1 ως εξής: <>

    Για τον ίδιο λόγο η προδιαγραφή 4 Προτείνουμε να τροποποιηθεί η ως εξής:. <>

    2) Προδιαγραφές μεικτών ανοσοβιοχημικών αναλυτών

    Η προδιαγραφή 4 της σελίδας 5 απαιτεί:<>

    Η απαίτηση για εφ άπαξ φόρτωση 150 δειγμάτων X 2 άρα 300 δειγμάτων ταυτόχρονα για την ρουτίνα είναι υπερβολική και δεν έχει νόημα γιατί πρώτον ζητείται παράλληλα να είναι το σύστημα συνεχούς φόρτωσης και δεύτερον τόσα δείγματα δεν αναλύει το εργαστήριο ούτε σε ημερήσια βάση . Για να υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής της εταιρίας μας θα πρέπει:
    H προδιαγραφή 4 να τροποποιηθεί ως εξής :<>
    Η προδιαγραφή 6 της σελίδας 5 απαιτεί:<>
    Η απαίτηση της προδιαγραφής 6 είναι αυστηρή και περιορίζει την συμμετοχή μας. Το σύστημα Powerlink που προτίθεται να προσφέρει η εταιρία μας όλα τα ειδικά σωληνάκια-καψάκια τα δέχεται απ ευθείας στους αναλυτές .Για αυτό για να υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής της εταιρίας μας θα πρέπει:
    H προδιαγραφή 6 να τροποποιηθεί ως εξής :<>

    Προδιαγραφές Ανοσολογικών Αναλυτών:

    Η προδιαγραφή 12 της σελίδας 9 απαιτεί:<2.000/έτος >>
    Για να υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής της εταιρίας μας θα πρέπει:

    H προδιαγραφή 12 να τροποποιηθεί ως εξής :<>

    Συμπερασματικά επειδή από την μέχρι τώρα ενημέρωση που είχαμε, το ύψος του προϋπολογισμού δεν επαρκεί για τον εξοπλισμό που ζητείται και έχοντας ως δεδομένο την αναγκαιότητα του Αυτόνομου προαναλυτικού συστήματος, εκτός των προτεινόμενων αλλαγών στις πιο πάνω προδιαγραφές , προτείνεται η παρακάτω διαμόρφωση με αντίστοιχη τροποποίηση του είδους του εξοπλισμού .

    A) Αυτόνομο προαναλυτικό σύστημα
    Β) 2 Ανοσοβιοχημικοί αναλυτές 800 φωτομετρικών και 200 ανοσολογικών εξετάσεων/ώρα
    Γ) Βιοχημικός αναλυτής εφημερίας 400 φωτομετρικών
    Δ) Ανοσολογικός εφημερίας 100 εξετάσεων/ώρα

    Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.

    Με εκτίμηση,

    ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΝΤΡΙΤΣΟΥ
    ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
    ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ & ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

    1. ΠΡΟΣ
      Π.Γ.Ν.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
      ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

      ΘΕΜΑ: Β΄ Δημόσια Διαβούλευση Τεχνικών Προδιαγραφών του ανοικτού τακτικού διαγωνισμού για την προμήθεια «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΣΥΝΟΔΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΆΓΚΕΣ ΤΟΥ ΒΙΟΧΗΜΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ Π.Γ.Ν.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ»

      Κύριοι,

      Ως αποκλειστικοί αντιπρόσωποι του οίκου BECKMAN COULTER, επιθυμούμε να συμμετάσχουμε στον επικείμενο διαγωνισμό όπως αυτός περιγράφεται στην Δημόσια διαβούλευση που το Νοσοκομείο σας έχει αναρτήσει .

      Για να υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής της Εταιρείας μας, προτείνουμε τις παρακάτω τροποποιήσεις στις τεχνικές προδιαγραφές έτσι ώστε να υπάρχει ευρεία συμμετοχή των εταιρειών και να διευρύνεται ο ανταγωνισμός.

      Συγκεκριμένα :

      Α. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΒΙΟΧΗΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

      1.Προδιαγραφές αυτόνομου προαναλυτικού συστήματος

      Η προδιαγραφή 1 απαιτεί: <>
      Η απαίτηση για φυγοκέντρηση περιορίζει την συμμετοχή μας αφού μόνο μια εταιρία από τις 5 που δραστηριοποιούνται στο χώρο θα μπορεί να μετέχει στον επικείμενο διαγωνισμό .
      H Beckman Coulter στα αυτόνομα προαναλυτικά συστήματα προτιμάει να χρησιμοποιεί offline φυγοκέντρηση μια και είναι πιο εύκολο να διαχειριστείς την ρουτίνα σε περιόδους αιχμής (χρησιμοποιώντας 2 και 3 αυτόνομες φυγοκέντρους). Επίσης στις περιόδους αιχμής (peak) παρουσιάζονται σημαντικές καθυστερήσεις με μια μόνο συνδεόμενη φυγόκεντρο καθώς επίσης σε πιθανή βλάβη της φυγοκέντρου υπάρχει κίνδυνος πλήρης ακινητοποίησης του προαναλυτικού.

      Για αυτό προτείνουμε να τροποποιηθεί η προδιαγραφή 1 ως εξής: <>

      Για τον ίδιο λόγο η προδιαγραφή 4 Προτείνουμε να τροποποιηθεί η ως εξής:. <>

      2) Προδιαγραφές μεικτών ανοσοβιοχημικών αναλυτών

      Η προδιαγραφή 4 της σελίδας 5 απαιτεί:<>

      Η απαίτηση για εφ άπαξ φόρτωση 150 δειγμάτων X 2 άρα 300 δειγμάτων ταυτόχρονα για την ρουτίνα είναι υπερβολική και δεν έχει νόημα γιατί πρώτον ζητείται παράλληλα να είναι το σύστημα συνεχούς φόρτωσης και δεύτερον τόσα δείγματα δεν αναλύει το εργαστήριο ούτε σε ημερήσια βάση . Για να υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής της εταιρίας μας θα πρέπει:
      H προδιαγραφή 4 να τροποποιηθεί ως εξής :<>
      Η προδιαγραφή 6 της σελίδας 5 απαιτεί:<>
      Η απαίτηση της προδιαγραφής 6 είναι αυστηρή και περιορίζει την συμμετοχή μας. Το σύστημα Powerlink που προτίθεται να προσφέρει η εταιρία μας όλα τα ειδικά σωληνάκια-καψάκια τα δέχεται απ ευθείας στους αναλυτές .Για αυτό για να υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής της εταιρίας μας θα πρέπει:
      H προδιαγραφή 6 να τροποποιηθεί ως εξής :<>

      Προδιαγραφές Ανοσολογικών Αναλυτών:

      Η προδιαγραφή 12 της σελίδας 9 απαιτεί:<2.000/έτος >>
      Για να υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής της εταιρίας μας θα πρέπει:

      H προδιαγραφή 12 να τροποποιηθεί ως εξής :<>

      Συμπερασματικά επειδή από την μέχρι τώρα ενημέρωση που είχαμε, το ύψος του προϋπολογισμού δεν επαρκεί για τον εξοπλισμό που ζητείται και έχοντας ως δεδομένο την αναγκαιότητα του Αυτόνομου προαναλυτικού συστήματος, εκτός των προτεινόμενων αλλαγών στις πιο πάνω προδιαγραφές , προτείνεται η παρακάτω διαμόρφωση με αντίστοιχη τροποποίηση του είδους του εξοπλισμού .

      A) Αυτόνομο προαναλυτικό σύστημα
      Β) 2 Ανοσοβιοχημικοί αναλυτές 800 φωτομετρικών και 200 ανοσολογικών εξετάσεων/ώρα
      Γ) Βιοχημικός αναλυτής εφημερίας 400 φωτομετρικών
      Δ) Ανοσολογικός εφημερίας 100 εξετάσεων/ώρα

      Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.

      Με εκτίμηση,

      ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΝΤΡΙΤΣΟΥ
      ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
      ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ & ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

43  −  37  =