Την Τρίτη 14 Απριλίου 2020, 52χρονος από τον Δήμο Μύκης Ξάνθης, διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με ραγέν ανεύρυσμα εγκεφάλου.

Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε επειγόντως από τον Καθηγητή Νευροχειρουργικής Θ. Μπιρμπίλη ο οποίος, μαζί με τις αναισθησιολόγους Δ. Ζαχαρούλη και Β. Τζελέπη, τις νοσηλεύτριες Σ. Μπακαλάκη, Χ. Δραγάνη, Λ. Κρουσταλίδου και Δ. Ποτίδου, και τον νοσοκόμο Κ. Βούλγαρη, διεξήγαγε την πρώτη νευροχειρουργική επέμβαση σε συνθήκες COVID-19 στο νοσοκομείο.

Ως γνωστόν, το Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης αποτελεί κέντρο αναφοράς τόσο στην αντιμετώπιση Αγγειακών Δυσπλασιών Εγκεφάλου για τη βόρεια Ελλάδα, όσο και του COVID-19 για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου Ευάγγελος Ρούφος εξέφρασε θερμότατες ευχαριστίες την ιατρο-νοσηλευτική ομάδα που αντιμετώπισε το περιστατικό.

Η επέμβαση ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ήταν η πρώτη νευροχειρουργική επέμβαση που έγινε στην ειδικά διαμορφωμένη για συνθήκες COVID-19 χειρουργική αίθουσα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.