ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΜΑΣ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                           


                                                                                      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6/9/2017   

«Για να μην χάσει ημερήσιο κέρδος 10 σεντς … εργολάβος στρέφεται δικαστικά κατά του Γ.Ν. Διδυμοτείχου υποτιμώντας προκλητικά τη νοημοσύνη όλων»

 

Εργολάβος ισχυρίζεται ενώπιον του δικαστηρίου ότι κερδίζει μόνον 10 σεντς ημερησίως (38,28 ευρώ ετησίως) από τη σύμβαση με το Γ.Ν. Διδυμοτείχου για τις υπηρεσίες πλύσης-σιδερώματος ιματισμού! Αλλά για να προστατεύσει το Δημόσιο από το Δ.Σ. του νοσοκομείου, που προχωρώντας σε ατομικές συμβάσεις εργασίας δήθεν εκτρέπεται δημοσιονομικά (η αλήθεια είναι ότι εξοικονομούνται 2.500-4.000 ευρώ ετησίως), ξοδεύει ο ίδιος πολλαπλάσια προσφεύγοντας στα δικαστήρια, ζητώντας την ακύρωση του διαγωνισμού πρόσληψης προσωπικού με ατομικές συμβάσεις εργασίας!!

Είναι ηλίου φαεινότερο, λοιπόν, ότι οι εργολάβοι έχουν πολύ μεγαλύτερα κέρδη, αλλιώς δεν θα ξόδευαν κάνοντας τη μια δικαστική προσφυγή μετά την άλλη. Αυτά τα κέρδη τα αποκτούν με άλλους τρόπους. Σύμφωνα δε με καταγγελίες από εργαζόμενους σε διάφορα νοσοκομεία πληρώνουν τον εργαζόμενο λιγότερο από αυτό που αναφέρει η σύμβασή του.

Το σταμάτημα αυτής της άνομης εκμετάλλευσης των εργαζομένων και του νοσοκομείου χαρακτηρίζεται από τον εργολάβο ενώπιον του δικαστηρίου ως παραβίαση της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας!!

Αφού λοιπόν οι εργολάβοι κερδίζουν τόσο λίγο, όπως ισχυρίζονται, δεν έχουν παρά να παραιτηθούν μόνοι τους από την εργολαβία και να υποβάλλουν αίτηση πρόσληψής τους ως εργαζόμενοι με ατομική σύμβαση εργασίας. Θα αμείβονται σίγουρα περισσότερο…

   

 

 

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Π.Γ.Ν.Ε.

με αρμοδιότητα το Γ.Ν.Διδ/χου

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΡΑΚΟΛΙΑΣ

 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ του Π.Γ.Ν.Ε.

Δρ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ